По-голяма защита за талоните и билетите
По-голяма защита за талоните и билетите / Sofia Photo Agency

Поне две защити и трайно изписана номинална стойност върху хартията или печата трябва да имат билетите за плаж, театър, музеи. На същите изисквания трябва да отговарят и билетите за пътувания с изключение на бланковите. Това предвижда проект на постановление, което ще промени наредбата за отпечатване и контрол над ценните книжа.

Талоните за участие в лотарийни игри и „Бинго" вече няма да са със защити както билетите, предвиждат още промените. Те трябва да отговарят на изискванията към останалите ценни книжа, които издава държавата, посочва в. „24 часа".

Така талони, съкровищни бонове, държавни облигации и бандероли на тютюн и тютюневи изделия и алкохолни напитки ще се печатат на специализирана хартия и ще са с повече от две защити.

Когато изтече срокът, унищожаването на останалите ценни книжа, с изключение на билетите, фишовете и талоните, ще извършват издателите, но в присъствие на инспектори от Националната агенция за приходите.

След 21 юли отпечатани по стария ред талони, фишове и билети ще може да се използват само за отчитане на извършени продажби.