Плевенският театър с 5 постановки в Ростов на Дон
Плевенският театър с 5 постановки в Ростов на Дон / netinfo

Официална делегация от Община Плевен ще отпътува на 19 септември за Ростов на Дон, където ще присъства на отбелязването на 45-та годишнина от побратимяването на двата града. Начело на плевенската делегация ще бъдат кметът на общината Найден Зеленогорски и председателят на Общинския съвет Георг Спартански.

Плевенчани ще вземат дейно участие в програмата на тържествата. По този повод още на 13 септември за Ростов ще отпътуват актьорите от ДТ “Иван Радоев”. С 5 от най-добрите си постановки ще се представят театралите ни, разказа Георг Спартански. На сцената на огромната 1 165-местна зала в тамошния театър нашите ще покажат “Васа Железнова”, “Куклена приказка-шоу“, “Черна приказка”, “Обичам те, Отело” и “Космонавти”.

С няколко празнични концерти на открито ще участва и Северняшкият ансамбъл. В руския град ще бъде организирана фотоизложба, която показва развитието на Плевен през последните години. В парка “Дружба” ще бъде поставен умален модел на Мавзолея „Св. Георги Победоносец”, дело на известния скулптор проф. Кирил Мескин.

Макетът на храма е с височина около метър и тежи около 100 килограма. Открита ще бъде и изложба “100 години от създаване на Военно-историческите музеи в Плевен и 130 години от Освобождението на Плевен”, която ще остане като подарък за Ростов на Дон.

Самостоятелен акцент в програмата на делегацията е и предстоящото подписване на споразумение за обмен на ученици, преподаватели и методическа помощ.

/подробно за програмата в прикачения звуков файл от Георг Спартански/