Плевенският театър празнува 90 години
Плевенският театър празнува 90 години / netinfo

90-та годишнина от създаването на Плевенския драматичен театър ще бъде отбелязана тържествено тази вечер. В празничната програма е включена изложба на плакати, фотоси и картини, съпътствали в годините дейността на културния институт. Това съобщи за Дарик Илко Иларионов, директор на Плевенския театър.

Организаторите са подготвили като подарък за всеки гост по един екземпляр от юбилейния сборник, разказващ историята на Плевенския театър през годините. С 90-минутен спектакъл от 19.00 часа на сцената на театъра ще бъдат показани най-силните моменти от творческата дейност на театралната трупа. Доцент Мирослава Кортенска, чийто баща е бил директор на театъра, ще представи книгата си "Да създадеш театър".

За празника са поканени актьори, режисьори и сценографи, които са прекарали голяма част от живота си в Плевенския театър -Венета Зюмбюлева, Красимира Филипова и Георги Черкелов. Решилите да станат съпричастни с празника зрители ще чуят и специално написана песен за Плевен по текст на Илко Иларионов.