Плевенският кмет ще участва в среща по трансгранично сътрудничество
Плевенският кмет ще участва в среща по трансгранично сътрудничество / netinfo

Кметът на Община Плевен Найден Зеленогорски ще участва в Първата регионална среща по трансгранично сътрудничество, устойчиво развитие, територии и децентрализирано сътрудничество на Балканите. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Срещата ще се проведе на 3 и 4 юли в столицата. В нея ще участват Гергана Грънчарова – Министър по европейските въпроси на Р България, Негово Превъзходителство Етиен дьо Понсен – Посланик на Франция у нас, представители на институциите от Пилотния комитет и кметове на европейски градове.

“Територии, устойчиво развитие и сътрудничество”, “Околна среда и териториално развитие”, “Практическо приложение на децентрализираното сътрудничество”, “Укрепване на институционния капацитет на местните власти”, “Трансгранично сътрудничество, съседски взаимоотношения и граничните райони” са темите от първата пленарна сесия на срещата. През втория ден участниците ще обсъдят въпроси, свързани с националното наследство и експлоатацията на старите градове. Сред обсъжданите теми ще бъдат и координацията на действията на работещите в социалната сфера в отговор на нуждите на населението и обединяването на усилията на лица, допринасящи за териториалното развитие.