Плевенски синдикалисти ще пътуват за митинга в София
Плевенски синдикалисти ще пътуват за митинга в София / netinfo

Около 270 членове на КНСБ Плевен ще участват в протестния митинг, който ще се състои в София пред сградата на Министерския съвет утре, съобщи областният координатор на конфедерацията Янчо Андонов. Наблягаме на този протестен митинг, защото бъдещите ни управници трябва да знаят, че независимо кои ще бъдат те, ние ще отстояваме нашите права, уточни той.

Зам.-председателят на синдиката Валентин Никифоров каза още, че е поискана среща с премиера Сергей Станишев, на която представители на протестиращите ще поискат парламентът да оттегли новия закон за събиранията, митингите и демонстрациите. Синдикалистите се противопоставят и срещу внесените промени в Кодекса на труда, както и срещу решението за замразяване на бюджетните заплати. На митинга в София протестиращите ще се отправят от няколко лъча, като ще блокират централни улици. Ще участват различни сдружения от цялата страна.

Автобусите с плевенски синдикалисти ще тръгнат на 16 юни в 7.00 часа от сградата на Военния клуб, друга част от тях ще пътуват с влак.

Националният протест в столицата ще е от 10.30 до 12.30 часа и ще премине от пл. „Македония" до Министерския съвет.