Плевенски художници подреждат изложба в Пазарджик
Плевенски художници подреждат изложба в Пазарджик / dariknews.archive

От 17 до 21 март в Арт Център Плевен ще се събират творбите за участие в гостуваща изложба на групата на плевенските художници в галерия "Георги Машев" - гр.Пазарджик. Изложбата на плевенски автори в Пазарджик ще бъде открита на 27 март, петък.

Това съобщи Сашо Камбуров - председател на Представителството на Съюза на българските художници в Плевен. С предстоящата изява на практика Плевен връща визитата, след като преди дни в града бе открита изложба с творби на художници от Пазарджик.

„Събираме по една живописна творба с размер до 80 - 90 см, опакована подходящо за транспортиране с куриерска фирма. За творби под стъкло /графика, рисунка, пастел ... / има опасност при транспортирането, но автора сам преценява това. Скулптурни творби нямаме възможност да изпратим по ясни причини, но могат да бъдат експонирани в галерията, ако предварително заявим, че ще бъдат закарани. Финансирането на транспортните разходи е от средства предоставени ни за съвместни дейности на Представителство СБХ и Община Плевен за 2015 г.", обясни Камбуров.

Организатори на предстоящата изложба на плевенски творци в Пазарджик са Представителството на СБХ - Плевен и Община Плевен, със съдействието на Арт Центъра в града.

„Както обявиха председателите Маргарита Иванова /Представителство на СБХ Пазарджик/ и Стоян Димитров /Дружество на пазарджишките художници/ при откриването на изложбата на пазарджишките художници в Плевен, културната общественост в Пазарджик ще може да се наслаждава на плевенската изложба в продължение на три седмици", допълни Сашо Камбуров.