Плевенската филхармония се включи в проекта Фортисимо в клас
Плевенската филхармония се включи в проекта Фортисимо в клас / archiv.DarikNews

Плевенската филхармония се включи в проекта „Фортисимо в клас", финансиран от фондация „Америка за България" по инициатива на диригента Максим Ешкенази.

Целта е да се запознаят малки деца от IV клас с класическата музика и всички музикални инструменти в оперно-симфоничния оркестър: цигулка, виолончело контрабас, ударни, дървени и медни духови инструменти.Проектът ще се осъществи в рамките на 6 месеца.

Тази седмица децата от 4 паралелки в IV клас на СОУ „Иван Вазов" гр. Плевен видяха и „пипнаха" на живо в своите класни стаи десетки ударни инструменти: ксилофон, малко барабанче, кабаса, вибраслеп, флексатон, клавеси, гребен, триъгълник, маракаси, кречетало, дайре, рейн стик, балафон и др.

 

Плевенската филхармония се включи в проекта Фортисимо в клас
netinfo

Повишеният интерес на децата, както и техният ентусиазъм се получиха в резултат на непосредствения контакт със съвременните ударни инструменти, и на атрактивното им представяне от Симеон Серафимов - преподавател в НУИ „Панайот Пипков" и неговата ученичка Елена Дорошенко.

В една от пиесите за ксилофон, четвъртокласниците с радост акомпанираха, свирейки на най-различни ударни инструменти.

Плевенската филхармония се включи в проекта Фортисимо в клас
netinfo

През януари предстои запознаване на децата с медните духови инструменти в оперно-симфоничния оркестър от музиканти от Плевенска филхармония.