Плевенчани представят проект на национална младежка среща
Плевенчани представят проект на национална младежка среща / снимка: Помощно училище Плевен

Психологът на Помощното училище в Плевен Петя Марчева и ученичката Петя Маркова, член на училищния клуб „Родолюбие", ще участват в национална младежка среща в Дряново, съобщават от училището. Срещата се организира за трета поредна година по идея на Община Дряново и местния Младежки клуб "Българи". На форума ще бъде представен проектът на Помощното училище „Заедно срещу дрогата".

Тази година националната инициатива се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Младежта в действие" на европейската комисия администрирана в България от Национален Център „Европейски младежки програми и инициативи". Към него Община Дряново е спечелила проект "Младите хора, местната власт и медиите - обединени в структурния диалог". Целта е да се привлекат младежки групи, ученически съвети, неправителствени организации от цялата страна, които да проведат общ диалог. В него ще се дискутират теми за младежката политика през 2010 год., Националната младежка стратегия 2010 - 2020 год., приоритетите на местните власти за работата си с младежта. Включването в проекта на младежи с рисково поведение ще им даде възможност за изява, за намиране на алтернативи и оползотворяване на свободното време.

Предвижда се и издаване на сборник с добри практики от дейността на младежките организации. В него ще е включен проектът на Помощното училище „Заедно срещу дрогата" - специалното училище и медиите - основен стълб в превенцията  срещу наркоманиите сред учениците със специални образователни  потребности.

Срещата в Дряново ще се проведе от 5 до 7 юли.