Плевен ще се сдобие с модерен СПИН център
Плевен ще се сдобие с модерен СПИН център / netinfo
До 10 октомври ще бъде открита реконструираната сграда на бившата акушеро-гинекологична клиника в двора на Първа клинична база, това съобщи днес директорът на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” Плевен доц. д-р Васил Тодоров.

В обновената сграда ще бъдат настанени клиниките по инфекциозни болести и по хематология. Средствата за ремонта са в размер на 1 000 000 лв. и са отпуснати от Министерството на здравеопазването, каза още той. Доцент Тодоров подчерта, че реконструкцията е основна и е направена със всички модерни строителни технологии като е обновена така, че на специалистите и на техните пациенти да бъдат осигурени необходимите модерни условия за работа. В новите клиники медиците ще могат да изпълняват стандартите в медицината и ще бъде осигурено необходимото високо качество и ефективност на лечението в перспектива до 20 години.

Легловата база в двете клиники ще бъде 90 легла. Към Инфекциозната клиника ще бъде разкрит и модерен СПИН център. Оборудването за него също е осигурено от държавата.