Плевен с двама представители в Националния съвет на ДБГ
Плевен с двама представители в Националния съвет на ДБГ / archiv.DarikNews

Второто Национално събрание на "Движение България на гражданите" избра вчера 39-те членове на новото ръководство на партията - Националния съвет, съобщиха от пресцентъра на ДБГ.

Преброяването на бюлетините е завършило след полунощ като за 39-те члена на съвета, избирани от 115 кандидати са гласували близо 800 делегати от цялата страна. Най-много гласове са спечелили проф. Даниел Вълчев, Йонко Грозев и Нено Димов.

От новоизбраните лица в ръководството само 14 са от досегашния Национален съвет. 17 са били водачи на листи в последните избори през май. В новия съвет има баланс между столицата и регионалните структури - 11 човека са членове на областни или общински ръководства, а 8 са представители на софийските структури. Област Велико Търново пък има цели двама представители в съвета.
Найден Зеленмогорски, който беше организационен секретар остава на същата позиция в Националния съвет на партията, а досегашният председател на Общинската организация на партията в Плевен Христо Таслаков става член на новоизбрания Национален съвет и така, Плевен е другият град от провинцията с двама представители.

Освен Национален, вчера делегатите избраха и Контролен съвет от 7 души. Предстои в близките седмици да бъде избран и Изпълнителен съвет на партията, който ще представлява оперативният орган на ръководство. Неговото създаване беше гласувано вчера от събранието, наред с други промени в устава. Меглена Кунева пък беше преизбрана за лидер на движението.