Плевен празнува
Плевен празнува / netinfo

Тържественият ритуал по случай празника на Плевен - 15 май,  започва в 11.00 часа с церемония по издигане на знамена пред сградата на Общината. След това ще бъде отслужен молебен за благоденствието на Плевен, а кметът Найден Зеленогорски ще прочете обръщение към жителите на града. По повод празника специални гости са делегации от побратимените на Плевен населени места.

Традиционното изложение-договаряне "Животновъдство" Плевен 2009 ще бъде открито официално в 12.00 часа на Кооперативния пазар, по този повод ще присъства лично и министърът на земеделието и храните Валери Цветанов.

Акцентът на празничния 15 май ще е концерта пред Водната каскада, който започва в 20.00 часа. В него участват тримата славянски тенори - Любомир Дяковски, Константин Янков, Григорий Полищук - Беларус, Росица Дяковска - клавир. Гостите и жителите на Плевен ще чуят и видят група "Гълфстрийм" от Ростов на Дон, Ивайло Гюров, Милена Йотова, Преслав Атанасов, Чавдар Вълков, танцово дуо Десислава Колева и Милчо Петров, Общинска хорова формация и Общински духов оркестър Плевен и Мажоретен състав при читалище "Лик".

В 21.30 часа небето над града ще се озари от празнични илюминации.