Плевен-модерен европейски град
Плевен-модерен европейски град / pleven.press

„Плевен - модерен европейски град" е мотото на регионалния фестивал, който се провежда през тази седмица в града ни и е посветен на постиженията на общините от област Плевен през първия програмен период на нашето европейско членство.

Фестивалът се организира от Община Плевен със средства от Оперативна програма „Техническа помощ", в рамките на проекта „Изграждане на Областен информационен център Плевен", който се изпълнява вече три години, а поради големия интерес към него срокът беше удължен с още 11 месеца.

В първите дни на пл. "Ст. Стамболов" бяха подредени промоционални щандове, където се презентираха с различни рекламни материали успешните проекти на 11-те общини от региона. Проведоха се викторини и образователни игри със състезателен характер, за които бяха осигурени много награди.

"Плевен - модерен европейски град" продължава в Градската градина с игри и забавления за малките, както и тридневен пленер за тях. Рисунките им ще станат част от постоянна експозиция на Областния информационен център.
От създаването на ОИЦ - Плевен, в началото на 2012 г. експертите му активно посещават населените места в областта и предоставят информационни услуги на място на всички заинтересовани страни за възможностите да реализират свои идеи със средства от Европейския съюз посредством кандидатстване с проекти пред националните оперативни програми.