Плевен без улично осветление, започват проверки
Плевен без улично осветление, започват проверки / netinfo

По-интензивно нощно патрулиране по улиците на Плевен и масови полицейски проверки по пунктовете за изкупуване на метали поиска кметът Найден Зеленогорски. Това стана на среща между местната управа и представители на регионалните полицейски управления.

Срещата е инициирана от ръководството на Общината във връзка със зачестилите кражби на електрически кабели, в резултат на които в част от града няма улично осветление. В ж.к.”Сторгозия” липсва кабел с дължина 1 880 м., в ж.к.”Дружба” – 3 250 м., по ул.”Сан Стефано” – 200м.

Кметът на Плевен подложи на разискване оказването на финансова помощ на полицията за гориво, което да осигури повишаване честотата на нощния обход на патрулните автомобили. Ръководството на Общинска администрация ще обсъди идеята и финансовите си възможности за реализиране на предложението.

Представителите на реда отбелязаха, че до този момент драстични кражби на електрическо окабеляване не са извършвани и се ангажираха да засилят полицейските мерки с цел предотвратяване на посегателствата.