/ Пламен Тачев
По покана на ръководството на Областния пчеларски съюз народният представител Пламен Тачев посети новия Дом на пчеларя, заедно с общинските съветници от ПП ГЕРБ Дарин Ангелов и Цветомир Генчев. Тук плевенските пчелари, които отглеждат най-много пчелни семейства в страната, провеждат традиционните си съботни срещи, на които канят различни лектори и специалисти в бранша, за да споделят опит и да натрупат нови знания.

ta4ev
plamen tachev


Доц. Юлиян Станчев, председател на Областния пчеларски съюз  и почетният председател Васил Палазов му благодариха за климатика, който им подари. И както казаха те „благодарение на него, изкарахме зимата”.  Разказаха му, че  на 17-тото  тазгодишното издание на пчеларското изложение са събрали 50 фирми от 22 страни. По тяхна инициатива на форума депутатът им осигури с лични средства присъствието на лектори, по думите на пчеларите - светила  от Сърбия - Слободан Йевтич и Снежана Милослевич.

Депутатът Пламен Тачев направи дарение за млади спортисти

Доц. Станчев и членовете на Управителния съвет споделиха с него тревогите си . Оказва се, че част от продукцията не е изкупена поради редица причини, една от които е вносът на мед. Най-големите проблеми обаче идват от земеделието, а по-конкретно - неразумното използване на пестицидите, както и неспазването на правилото да не се пръска по време на цъфтеж.

Пламен Тачев обеща на пчеларите да предаде разговора им на отговорните институции, а така също и занапред да разчитат на неговата помощ.Те му припомниха, че нашият мед е разнообразен и чист, а полезните му свойства са много и затова, денят на всеки българин трябва да започва и завършва с лъжичка мед родно производство.