Пети благотворителен бал организира Фондация Св. Иван Рилски
Пети благотворителен бал организира Фондация Св. Иван Рилски / dariknews

На 24 април в шоурума на „Мото Пфое"/на изхода на град Плевен в посока София/ ще се състои поредният благотворителен бал на Фондация „Свети Иван Рилски" - Плевен.

Балът се организира за пета поредна година и в него се очаква да участват около 200 души, представители на различни професинални и обществени сфери като лекари, хора на изкуството, образованието, адвокати, прокурори.
Гостите на събитието ще участват в благотворителен търг за набиране на допълнителни средства за дейността на фондацията.
Традиционно за наддаването свои творби са подарили Красимир Савов - икона, малка
пластика е изработил Венцислав Василев, а Майя Ананиева - ръководител на арт школа "Колорит" се вклщчва за пореден път с живописна картина.

Д-р Елиза Георгиева - съорганизатор на благотворителния бал сподели, че много фирми са предоставили ваучери за паричн отстъпки за различни видове услуги, които също ще участват в томболата, а поетесата д-р Веселка Димова, е подарила три свои книги с автографи.

270 зъбни протези на възрастни хора в малки населени места е дарила от стартирането на дейността си дейност фондация "Св. Иван Рилски" с
подкрепата на екипите на болницата "Св. Панталеймон", а в момента мобилният стоматологичен кабинет на фондацията работи в Дома за стари хора в село Бохот и в селата Ореховица и Божурица, информира д-р Георгиева.

Изцяло със средства на фондацията са извършени операции на три жени от рак на млечната жлеза, като е приложена и реконструкция на гърдите. Така общо финансиранита от фондация "Св. Иван Рилски" стават пет. Психологът д-р Илиян Илиев обясни, че тези операции задължително се извършват от екип - онко-хирург и пластичен хирург. Той посочи, че МБАЛ"Св. ОПанталеймон" е единствената болница в Плевен, в която се извършва и психологична помощ - преди и след операцията.

Фондацията е поела и поставянето на металопластика в зъбната кухина,
на 23-годишен мъж от Враца след извършена лъчетерапия.

Обикновени хора и хора, вече засегнати от онкозаболявания, както и техни близки най-често са хората, които подпомагат работата на фондацията. По- заможните хора и фирми рядко се отзовават, сподели д-р Елиза Георгиева.

Благотворителният бал ще се състои на 24 апри - четвъртък от 19:00 часа в шоурума на "Мото Пфое" в Плевен.