Пет семейства в ловешко село празнуваха златна сватба
Пет семейства в ловешко село празнуваха златна сватба / darik.archiv

Половин век заедно в любов и разбирателство отпразнуваха пет семейства от село Александрово, информират от пресцентъра на община Ловеч.

Диляна и Борис Боеви, Дилянка и Стефан Михайлови, Мария и Тодор Христови, Ценка и Константин Цолови и Пенка и Иван Шанкови се поздравиха със златната си сватба. Събра ги заедно Народно читалище „Паисий - 1896 г.". Празничен водосвет отслужи свещеник Валентин Тихов, който поръси със светена вода семейните двойки и благослови трапезата, след което по стара традиция захрани всички с хляб и мед.

За втори път в живота си семействата преминаха под звуците на сватбения марш, закичени с традиционните сватбени цветчета, по бялото кенарено килимче, точно както в тяхната младост, разказа секретарят на читалището Теменужка Маринова.

Юбилярите си обещаха да продължат напред в живота рамо до рамо в богатство и бедност, в болест и здраве. Всяка „златна" двойка получи в дар от читалищното настоятелство комплект чаши с надпис „На многая лета", букет рози и поставка за снимки.

Празникът продължи до ранни зори с наздравици, танци, хора и много настроение.