Пеещи малчугани сурвакаха в Областна администрация Ловеч
Пеещи малчугани сурвакаха в Областна администрация Ловеч / снимки: пресцентър на Областна администрация Ловеч

Малчугани на 5 и 6 годинки от Вокална група "Усмивки" към Общински детски комплекс сурвакаха в първия работен ден на 2011 г. в Областна администрация Ловеч. Зам.-областните управители Пламен Огнянов и Сашо Данков бяха юнашки "отупани" с красиви дряновици, изработени от децата.

Малчуганите са водени от музикалния педагог Светлина Пашова, само за месец те са научили 9 нови песни, предимно от българския фолклор. "Децата ни трябва да познават нашите изконни традиции, да пеят фолклорни песни и танцуват, на това искам да ги науча, като нашият девиз е "Посей с усмивка, за да се роди талант", разказа Пашова за работата си с малките.

"Благодарим ви, че направихте началото на новата 2011 година толкова усмихнато за цялата администрация. Пожелаваме ви много здраве, още много песни да научите, да се радвате на щастливо детство с много игри", поздрави децата зам.-областният управител Пламен Огнянов.

Пеещи малчугани сурвакаха в Областна администрация Ловеч
netinfo

От името на администрацията и лично на областния управител Николай Нанков, покосен от грип в началото на годината, той раздаде на малките гости ябълки, орехчета и други лакомства, както повелява старата традиция. С пожелание да оздравее по-бързо, областният управител на Ловеч Николай Нанков получи подарък - красива сурвакничка, която го чака в кабинета му.