pedagozi levski
pedagozi levski / obshtina levski
23-ма млади педагози от СУ„Крум Попов“, ОУ„Максим Горки“, ДГ„Локомотив“ и ДГ„Слънце“ участваха в изнесено обучение на тема „Прояви на агресия сред учениците - предизвикателства пред учителите“ от 22 до 24 юли в село Ягода, община Мъглиж .

Обучението за педагогически кадри от град Левски е организирано и финансирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни-Левски.
Психолозите от Превантивно-информационния център по зависимости в Плевен, Валентин Минков и Илиан Илиев проведоха обучението, съобщават от МКБППМН.  

Сред коментираните теми с преподавателите са били: превенцията и кризисните  интервенции на агресията, формите на агресия в училище и видовете агресивно поведение „деца – деца“ и „учители – родители“, видовете конфликти и начините им на разрешаване.

pedagozi levski
obshtina levski

Пред педагозите специалистите от ПИЦ-Плевен се спряха и на проблемите със справянето със стреса в образователната среда, както и на неговите симптоми. За пълноценно усвояване на знанията по темата психолозите са ползвали и различни ролеви игри.

Младите педагози са били изключително активни с огромно желание да работят и да се развиват в  професията си, са коментирали психолозите от ПИЦ-Плевен. В края на обучението всеки учител е получил сертификат за участие.