123
123 / dariknews.archive
Партия "Възраждане" единствена говори за намаляване на данъците в България. Това заяви в пресклуба на БТА в Плевен националният лидер на партията Костадин Костадинов, който участва в представянето на кандидатите на партията за кметове на Плевен и Червен бряг.
Костадинов отбеляза, че партия "Възраждане" говори от години, че ДДС трябва да се намали, а за няколко определени стоки и услуги ДДС да се премахне изцяло.
"България е единствената държава в ЕС и една от малкото в света, в която има ДДС за лекарствата - затова лекарствата у нас са брутално скъпи на фона на стандарта на живот", каза той. "България е единствената държава в ЕС, в която хлябът и основните стоки от малката потребителска кошница, се облагат с ДДС. Никъде няма ДДС върху хляба, освен в България. Същото е и с ДДС-то за книгите. Те са ужасно скъпи, затова се превърнаха в екзотична добавка в интериора на домакинствата", коментира Костадинов като отбеляза, че в магазини, в които се продават мебели е трудно да се намери истинска библиотека, предназначена за книги. Той добави, че от "Възраждане" имат и предложение, как да се върнат българите от чужбина, като се ползва опита на Гърция, но досега не са били чути от хората във властта.
Костадинов посочи, че ще участват в 72 общини в изборите за местна власт.
Партията издига за кандидат-кмет на Червен бряг Милен Маринов, който разказа за инициативите си с доброволци - дарена литература на читалища, нова чешма, почистване на клуб за диабетици, посещение на самотни стари хора.

123
dariknews.archive

Като кандидат за кмет, Маринов се ангажира за нов начин за почистване на града, нови приоритети за харчене и контрол на общинския бюджет, решаване чрез референдум, къде да отиват парите, подобряване бизнес средата, намаляване на общинските такси, информира още БТА.
По време на срещата, лидерът на партия "Възраждане" в Плевен Данаил Раденцов представи кандидата за кмет на Община Плевен Румен Дечев, който посочи свои идеи за развитието на областния град. Румен Дечев подчерта, че като напълно независим кандидат за кмет на Община Плевен подкрепя изцяло  платформата на партия "Възраждане". 
"Тяхната подкрепа ми е необходима и това, което е това, което и аз мисля. Споделям го. Заставам зад тях и се надявам и те да ме подкрепят", каза Румен Дечев.