Парад на модата - 2016-2017 - Едно намигване към хората с изтънчен вкус
Парад на модата - 2016-2017 - Едно намигване към хората с изтънчен вкус / dariknews.archive

На 18 декември - неделя в Драматичния театър „Иван Радоев" в Плевен ще се проведе поредното 63-то издание на „Парад на модата 2016-2017". Модното шоу, което е уникално за страната се провежда под патронажа на кмета на града.

Негов създател и режисьор е Георги Ангелов, който обяви в пресклуба на БТА в Плевен, че стремежът му при подготовката на всеки пореден спектакъл е да покаже на публиката красота и естетика, и всъщност модните събития са едно леко намигване и закачка към хората с изтънчен вкус.

Дизайнери от модни къщи от Кипър, София и Плевен и студенти от Националната художествена академия - специалност Мода - възпитаници на българската дизайнерка проф. Мариела Гемишева, ще участват в зимното издание на „Парад на модата".

Сред дизайнерите тази година след известно прекъсване ще бъде Илона Шаламанова, която живее в столицата на Кипър - Никозия и работи за големи световни марки. Този път тя ще представи тематичната колекция „It ain't easy"".

Традиционен участник в шоуто ще бъде дизайнерски център "Ариес уникат" - Светла Димитрова, която ще представи този сезон колекция в стил грънч. Дебютът този път ще е на Цветелина Абаджиева с есенно зимна колекция и на Ганка Колева, а Димана Арнаудова ще участва за втори път след лятното издание на модното шоу през 2015 г.  Георги Ангелов подчерта, че дизайнерите са заложили на истинските материи.

За пръв път от 15 години той включва отново момичетата от СК по худажествена гимнастика „Елегант", както и танцьорите от клуб „Дъга".

Идеята, режисурата, постановката и хореографията на концерт-спектакъла „Парад на модата" са дело на Георги Ангелов, музикалното оформление е на Асен Антонов, а изработката на музикалната компилация е на Николай Колев.

Концертът - спектакъл "Парад на модата 2016-2017" ще се състои в неделя - 18 декември от 19:00 часа в залата на Драматично-куклен театър "Иван Радоев", който оказва сериозна подкрепа на организаторите.

След спектакъла колекциите, които са създадени специално за него ще бъдат изложени в магазин в плевенски Мол.

Билети за шоуто могат да бъдат закупени на касата на театъра.