Отново ще има плевенско участие в Европейски eTwinning семинар
Отново ще има плевенско участие в Европейски eTwinning семинар / Dariknews.bg

За втори път учителката Десислава Димитрова от Целодневна детска градина „Юнско въстание"- Плевен, с директор Румяна Кирилова, ще участва Европейски професионален семинар по линия на eTwinning. Първият се състоя в град Ордеа, Румъния, през месец май т.г. Предстои посещение във Вилнюс, Литва на 18,19 и 20 август, уточняват от пресцентъра на общинската администрация в Плевен.

Семинарът е среда, в която ще се създадат контактни групи и партньорства по eTwinning  - електронния портал за европейско сътрудничество между училищните институции и преподавателите. Страните - участници в инициативата, които ще имат свои представители, са Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Латвия и Естония.

Целта е да се разработят общи международни проекти, обмяна на добри практики и опит в областта на възпитанието и образованието на децата.

Темите, по които ще се търсят взаимни интереси, са: „Екология, опазване на природата и околната среда, въвеждане на разделно събиране на отпадъците в детската градина"; „Организиране на излети и екскурзии в природата като средство за ранно възпитаване на екологосъобразно поведение"; „Работа в библиотеката на детската градина - начин за въвеждане на родителите и обществено значими личности в ежедневните дейности на децата в детската градина, възпитаване на ранен интерес към книгите, като един от източниците на информация,  както и за осъществяване  на личностни взаимодействия: учител - дете- родител" идр.

Начинанието се финансира от Центъра за развитие на човешките ресурси, програмата „Учене през целия живот" Национално звено по eTwinning. То е реализирано с помощта на Теодора Вълова, един от осемте посланици на еТwinning за България, главен учител в ГПЧЕ - Плевен, и ще бъде подпомогнато от Община Плевен с рекламни материали за града.