Отличиха с почетни плакети бивши кметове на Тръстеник
Отличиха с почетни плакети бивши кметове на Тръстеник / netinfo

С почетни плакети със знака на Община Долна Митрополия бяха отличени бившите кметове на Тръстеник. Повод за това бе празникът на общината и 35-тата годишнина от обявяването на населеното място за град.

Плакетите бяха връчени от кмета на Община Долна Митрополия Александър Печеняков на тържествената сесия на Общинския съвет в празничния ден в  Тръстеник. На заседанието заедно с общинските съветници присъстваха и техните млади "колеги" от Ученическия съвет при СОУ "Евлоги Георгиев" Тръстеник. Председателят на Общинския съвет - Долна Митрополия Пепа Герашка представи получените по повод празника на общината поздравителните адреси  от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от общини и фирми.

 "През последните години Тръстеник се утвърди като град с авторитет, който допринася за доброто име на общината и региона", каза в приветствието си кметът на Община Долна Митрополия Александър Печеняков. Той увери присъстващите, че ръководството на общината ще продължи усилията за подобряване облика на населеното място. В рамките на празничната програма домакини и гости посетиха изцяло обновената детска градина "Щастливо детство", където бяха посрещнати с хляб и сол от малките възпитаници на детското заведение. Молебен за празника на  Тръстеник и на общината бе отслужен в ремонтирания храм „Успение Богородично".

"Поетапно се ремонтират основните улици, в процес на подготовка е изграждането на канализация, работи се за осигуряване и на допълнително водоснабдяване с направата на дълбок сондаж в местността "Щърбашки геран", информира Александър Печеняков.