Откриват нова Клиника по акушерство в Плевен
Откриват нова Клиника по акушерство в Плевен / DarikNews

Около 2 млн. лв. са вложените средства в новата Клиника по акушерство към Специализираната болница по акушерство и гинекология "Света Марина" Плевен. Това съобщи проф. д-р Григор Горчев, директор на лечебното заведение. Модерната клиника приема пациенти още от декември миналата година. Там вече са проплакали 12 бебета, сред които двойка близнаци.

Според проф. д-р Григор Горчев това е мястото, където българката може да получи качествено здравно обслужване, отговарящо на най-високите международни стандарти. Клиниката разполага с модерна родилна и операционна зала, детска реанимация, стая за отдих и срещи. Всички помещения в клиниката са оборудвани с постоянна връзка пациент-акушерка и видеомониторинг в залите. Капацитетът й е 14 легла, а към нея ще функционира и Училище за бъдещи родители.

След около 10 дни клиниката ще започне да работи с НЗОК. Едно раждане в нея в момента излиза от около 950 лв., а при секцио, когато се работи с касата, цената ще е 770 лв. като в нея влиза и двудневен престой.

Новата Клиника по акушерство ще бъда открита официално на 21 януари - Денят на родилната помощ.