Откриват Мобилен стоматологичен кабинет
Откриват Мобилен стоматологичен кабинет / archiv.DarikNews

МБАЛ и ДКЦ "Св. Панталеймон' и фондация „Свети иван Рилски" - Плевен, стартират първото си съвместно начинание в подкрепа на социално слаби хора от селата в Плевенска област.

На 18 май - петък от 17:00 часа, пред МБАЛ "Св. Панталеймон" - Плевен ще се състои ритуалът по откриване на Мобилен стоматололгичен кабинет.

В мобилният кабинет ще работят стоматолози с договори към здравната каса. Линейката ще се движи по предварително съгласуван с кметствата и здравните служби график.

Фондация „Свети Иван Рилски" ще дарява зъбни протези на нуждаещите се пациенти.

На откриването на мобилния стоматологичен кабинет са поканени Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на здравеопазването, Десислава Атанасова, управителят на Област Плевен Иван Новкиришки, Кметът на Плевен проф.д-р Димитър Стойков д.м., председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, специалисти от сферата наздравеопазването и граждани.

През март тази година, учредителите на фондация "Св. Иван Рилски" обявиха намерението со, основната дейност на фондацията да е насочена към подпомагане на жени с карцином на гърдата, както и към и създаване на мобилен стоматологичен кабинет за решаване на стоматологичните проблеми на възрастните хора в малките населени места в областта.