Откриват Девета Международна среща на писателите в Плевен
Откриват Девета Международна среща на писателите в Плевен / archiv.DarikNews

На среща с журналисти, Лалка Павлова - председател на дружеството на писателите в Плевен сподели, че 2013-та година е една от най-важните за дружеството, тъй като през тази година се отбелязва 35-та годишнина от основаването на дружеството.

"Радостно е, че Международната среща на писателите влиза в програмата от различни мероприятия за отбелязването на този юбилей", каза тя и уточни, че в Плевен международни срещи се провеждат от 2004-та година и тази е девета по ред с надслов "Побратимени светове".
До сега в тези срещи са участвали предимно представители на балканските страни, както и Русия, която е постоянен участник.

Деветата Международна писателска среща ще бъде тържествено открита днес - 28 май от 17:00 часа в Художествена галерия "Илия Бешков". В програмата на събитието, което ще продължи до 31 май са включени, концерт и литературно четене при откриването на срещата.
Ще бъде представен сборник с плевенски автори, издаден на руски език, посещение на Панорама "Плевенска епопея". Предвидена е среща на гостуващите творци с членовете на дружеството на писателите в Плевен.
Предстои посещение на ХГ "Дарение Светлин Русев", представяне на книгата на Вангелис Зафиратис "С цвят на мед", дискусии, посещение на Регионалния исторически музей.

Заключителното мероприятие ще бъде литературно четене на плевенски автори и гости от чужбина, като на него ще бъдат връчени и грамоти за участие в Международната писателска среща "Побратими светове".