Отбелязаха 136-та годишнина от боевете край Горни Дъбник
Отбелязаха 136-та годишнина от боевете край Горни Дъбник / archive.dariknews

Със заупокойна молитва, отслужена в парк "Лавров" от митрополит Игнатий, заедно с плевенски свещеници беше чествана 136-та годишнина от боевете край Горни Дъбник - едни от най-кървавите битки в хода на Руско-турската освободителна война 1877-78 г.

Официални гости на събитието бяха Василий Колясев - консул на Русия, бригаден генерал Валентин Буров и зам.-областният управител Мирослав Михайлов. В хода на честването бяха припомнени събитията  разиграли се преди 136 години на мястото на днешния парк.

След приветствените слова на гостите, деца от ОУ„Св.Св. Кирил и Методий" в селото изнесоха кратка литературно-музикална програма. Малчуганите от ЦДГ „Цвята Христова" в селото също се включиха в честването, а хорова формация „Вечна младост" при пенсионерсия клуб също поднесе няколко патриотични песни. Поднесени бяха венци и цветя първо пред Братската могила, а след това и пред други паметници в парка.

Отбелязаха 136та годишнина от боевете край Горни Дъбник
netinfo

По традиция и инициатива на кмета на село Горни Дъбник, Тодор Йорданов, беше раздаден и курбан за здраве на жителите на селото.