От ВиК посъветваха абонатите да се погрижат за водомерите си
От ВиК посъветваха абонатите да се погрижат за водомерите си / dariknews.bg

"Водоснабдяване и канализация" - Плевен напомня на своите клиенти да зазимят водомерните възли и водопроводните инсталации, които са на открито, се казва в съобщение от пресцентъра на дружеството.  Най- голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се посещават цяла зима, както и водомери, разположени в мази и помещения на блокове, които не се отопляват и чиито входни врати не се затварят.

От ВиК дружеството дават някои съвети чрез които, абонатите могат да си спестят евентуални проблеми с водопроводната и канализационна мрежа, както и време и средства за тяхното отстраняване.

Препоръките са следните: Уплътнете прозорците и вратите, изолирайте от студа водомерните шахти, спрете водата към външните чешми, приберете маркучите и източете тръбите, спрете водата в необитаемите имоти, изолирайте тръбите, застрашени от замръзаване като използвате материали, които не поемат влага и не замръзват, не оставяйте външните чешми да текат или да капят през зимата. Според статистиката, чешма, която капе изразходва 4 литра за 1 час.

От ВиК припомнят, че при проблем, свързан с дейността на дружеството, гражданите могат да звънят на телефона на Центъра за услуги: 070 01 02 01. Той е без допълнителни импулси и се набира без код от територията на цялата плевенска област, а също така и на телефона на Диспечерския център: 064/ 88 98 50.

 Гражданите могат да се обърнат и директно към специалистите от Центъра за услуги, на ул. "Сан Стефано" № 25 в Плевен.