От ДАИ отчитат повече актове на нередовни превозвачи
От ДАИ отчитат повече актове на нередовни превозвачи / Яна Дамянова
От ДАИ отчитат повече актове на нередовни превозвачи
25773
От ДАИ отчитат повече актове на нередовни превозвачи
  • От ДАИ отчитат повече актове на нередовни превозвачи

С близо 30 % спрямо предходните три месеца са се увеличили актовете, които ДАИ Плевен е съставила на нередовните превозвачи. Това съобщи за Дарик Цветелин Цветанов, началник областен отдел "Контрол дейност на ДАИ" Плевен. Те са основно на представители на таксиметровия бранш.

За последната седмица са съставени осем акта за извършаване на таксиметрови услуги без разрешение от общината, каза още шефът на Автомобилната инспекция в Плевен. Актовете за нарушение са на стойност от 100 до 500 лв. В ДАИ са постъпили и много жалби на граждани от действията на таксиметрови шофьори. Те са заради неиздавани касови бонове и возене по завишени тарифи.

Санкционирани са и фирми, занимаващи се с автобусни превози. Има жалби срещу автобусни превозвачи, които влизат нелегално в авготагарата и вземат пътници по други линии. От началото на годината в ДАИ Плевен са постъпили 10 жалби от превозвачи и около 15 за таксита.

Горещият телефон, на който може да се подадат оплаквания, е 064 / 680 816. От ДАИ отчитат и подобрение на административното обслужване. Няма залежали документи, жалби и актове, поясни Цветелин Цветанов.  Подробности чуйте в прикачения файл .....