От БЧК Плевен са готови да помагат при кризи заради студа
От БЧК Плевен са готови да помагат при кризи заради студа / netinfo

Плевенската структура на БЧК има готовност да окаже помощ при възникване на кризисна ситуация заради ниските температури. Това съобщи за Дарик Лукан Луканов, директор на БЧК Плевен.

Ако се случи нещо, ние работим съвместно с екипите на "Гражданска защита" Плевен, посочи още той. Луканов потвърди, че в складовете си организацията разполага със запаси от одеала, които могат да бъдат използвани при нужда. Има изпратени специални инструкции, но те са преди всичко превантивни. Във връзка с усложнената зимна обстановка и рязкото застудяване, Националният съвет на Българския Червен кръст е изпратил указания до Плевенската организация при необходимост да предприемат мерки за осигуряване на навременна помощ и предпазване от измръзване.

Директорът на БЧК Плевен поясни, че сред тях са препоръки към гражданите да излизат само в краен случай, а пътуванията да се извършват само в светлата част на денонощието. Ако има извънредна ситуация, ние ще помагаме, но първата реакция винаги си е на държавните институции, допълни той.