От 4 март плащаме такса битови отпадъци и данъци за коли и недвижими имоти
От 4 март плащаме такса битови отпадъци и данъци за коли и недвижими имоти / archive.dariknews

Плащането на данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства за 2014 г. започва от 4 март.
Плащането може да се извърши на две равни вноски - до 30 юни и до 30 октомври или в пълен размер - до 30 април. На предплатилите целия размер на данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства се прави отстъпка от 5%.
Данъците и таксите са изчислени съобразно ставки,приети с решения на Общински съвет Плевен от края на 2013г.

Внасянето на местните налози може да се извърши на касите в Отдел „Местни данъци и такси", намиращ на ул. „П.Р.Славейков" № 21, от 8,30 часа до 16,45 часа, без прекъсване.

Плащания могат да се извършват и по банков път, по сметка на Община Плевен в ТБ Инвестбанк АД Плевен. Банковата сметка е: BIC IORT BGSF , IBAN BG73IORT73808438100000, код на плащане 44 21 00 - данък недвижими имоти, 44 24 00 - такса битови отпадъци и 44 23 00 - данък превозни средства.

За дължимия данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци за 2014 г.,в началото на месец март собствениците ще получат съобщения.
Заплащането на задълженията може да се извършва в касовия салон по ЕГН и Булстат, без да се представя съобщение.
Проверка на задълженията от данъци и такса битови отпадъци на граждани и фирми може да се извършва и в сайта на Община Плевен www.pleven.bg.

За невнесените задължения от минали години, се начисляват лихви за просрочие и се прилагат процедури за принудителното им събиране чрез НАП и частни съдебни изпълнители.