От 150 до 200 метра е видимостта на пътя Плевен - Русе
От 150 до 200 метра е видимостта на пътя Плевен - Русе / netinfo

Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Пътните настилки са влажни, заледени и частично заснежени.

 Намалена е видимостта поради мъгла до 30 метра в района на Дупница, Раднево и Гълъбово. До 50 метра на автомагистрала “Тракия” в участъка от София до пътен възел “Мухово”, край Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Русе, Септември, Исперих, Плевен, Драгоман, Сливница, Божурище и Костинброд. От 50 до 100 метра в района на Софийска, Ямболска, Хасковска, Сливенска, Добричка, Врачанска, Благоевградска, Пернишка, Силистренска, Шуменска област и община Попово. От 100 до 150 метра в района на Ловеч, Левски, Айтос, Карнобат, Козлодуй, Русенска, Варненска, Кюстендилска, Бургаска и Видинска област и от 150 до 200 метра по пътя Плевен-Русе.

Затворени за преминаване са проходите Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Върбишки и Арабаконак, както и пътя Шипково-Рибарица, Реселец-Кунино, Челопек-връх Околчица, Етрополе-Тетевен, в участъка Ямна-Черни вит, Чибалци-Свидня, Огняново-Исперихово, Летница-Горско сливово, Калековец-Стряма. Затворен за товарни автомобили е пътя Вехтово-Друмево .

Товарните автомобили трябва да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета при преминаване по пътищата Батак-Доспат, Сливен-Стара река, Белово-Юндола, Велинград-Сърница и Сливен-Ичера.. Забранено е движението на коли с тегло над 10 т. по пътя Сливен-Стара река.. като има участъци, които не могат да бъда преминати без вериги.