/ Община Плевен
Тържествен ритуал по освещаване на бойните знамена на военните формирования от Плевенски гарнизон по повод Богоявление (Йордановден) се проведе пред параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” на площад „Възраждане” в Плевен.

Община Плевен

Община Плевен

По стар обичай на този ден Българската православна църква благославя Българската армия и нейните бойни знамена и флагове, които са символ на бойния дух на военнослужещите.

Йордановден - традиции и обичаи (ВИДЕО)

Тържественото отбелязване  на този празник от личния състав на гарнизона е знак на уважение, преклонение, израз на приемственост и доказване готовността да продължим патриотичните и демократични традиции на българския народ.

Община Плевен

Община Плевен

В ритуала участваха почетни роти от военни формирования 22160, 38220 и 42800 град Плевен, Военновъздушна учебна база и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” в Долна Митрополия, представители на дружество „Традиция”, град Плевен, представители на военно-патриотичните съюзи.

Плевен отбеляза 172 години от рождението на Ботев (СНИМКИ)

Командирът на Единния център за начална подготовка полковник Марин Господинов прие почетния строй.

Община Плевен

Гости на ритуала бяха областният управител Мирослав Петров, председателят на Общински съвет Мартин Митев и общински съветници, кметът на Община Плевен ГеоргСпартански, командири на военните формирования от Плевенския гарнизон и други.

Община Плевен

В словото си командирът на Единния център за начална подготовка полковник Марин Господинов припомни славната история на бойните знамена и подчерта, че българско бойно знаме никога не е пленявано.