Оставиха в ареста трима мъже - двама на 20 и един на 30 години за трафик на мигранти в Плевнско, съобщиха от прокуратурата.

На 13 септември униформени са установили, че с лекотоварен автомобил противозаконно са били подпомагани 28 чужденци - по техни данни основно граждани на Афганистан да преминат през страната.

Задържаха румънец за трафик на мигранти в Плевенско

Посоченото превозно средтсво е било съпроводено от автомобил, управляван от единия от мъжете и пътник. Те са били спрени на пътен участък между Пордим и село Одърне.

Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми, тъй като са събрани достатъчно доказателства, че в съучастие помежду си с цел да набавят имотна облага противозаконно са подпомогнали чужденците да преминат в страната.

Мъжъте са били задържани за срок до 72 часа. На 16 септември е внесено искане до съда за техния постоянен арест. Съдът е приел доводите, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на обвиняемите, както и че е налице реална опасност те да извършат престъпление и е постановил постоянен арест спрямо тях.

Определението на съда подлежи на протест. Разследването по делото продължава под ръководството на прокуратурата.