Основно ремонтират пътя Плевен-Ловеч до областната граница
Основно ремонтират пътя Плевен-Ловеч до областната граница / archive.dariknews

Предстои реновирането на пътната отсечка от село Брестовец до границата между Плевенска и Ловешка област, съобщи шефът на Пътно управление - Плевен инж. Ивайло Денчев.

Това ще бъде чиста рехабилтация с подмяна на настилката като по трасето предстои и ремонт на два водостока и създаване на един нов, подмяна на мантинели, както и ремонт на банкети, нанасяне на маркитовка и пътни знаци. Отсечката е дълга около осем километра и сега предстои кандидатстване по проект за новия програмен период 2014-2020, обясни Ивайло Денчев.

Поради сравнително неголямата си натовареност, това ще бъде второкласен път и ще води до скоростния път „Хемус". Необходимите средства за извършването на ремонта на пътя Плевен - Ловеч ще станат ясни след избирането на изпълнител, когато ще бъдат направени разчетите за извършване на необходимите дейности.
Ивайло Денчев каза, че относно изграждането на Източния обходен път край Плевен, който е планирано да минава в близост до парк „Кайлъка", има направено предпроектно проучване и е включен в стратегията за развитие на Област Плевен.

Инж. Ивайло Денчев обясни, че това ще бъде новопостроен път, който ще облекчи движението по основни улоици и булеварди в Плевен.