Основна слабост при писането на културни проекти е непознаването на правилата
Основна слабост при писането на културни проекти е непознаването на правилата / dariknews

На 30 юли изтича срокът за кандидатстване с културни проекти в рамките на Втората сесия за съфинансиране от Община Плевен. Постъпилите предложения ще бъдат разгледани до 20 август, а проектите трябва да бъдат реализирани до края на годината.

 

 

За това информира м

едиите Даниела Гонкова, общински съветник от ГЕРБ и член на Постоянната комисия по култура при Общинския съвет. Тя припомни, че оценяването на проектите става съгласно Правилника за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Плевен, който бе приет с решение на Общинския съвет през февруари тази година.

 

В рамките на първата обявена сесия постъпилите проекти са били общо 30, като одобрени от тях са само 3 предложения. Това са стихосбирката „Сребърен звън" на Осман Мустафов, проект за „Нощ в музея" на Дирекция „Военноисторически музей" и проект „Плевен през различния поглед на млади артисти от България" на Фондация „Диря".

 

Основна слабост на отхвърлените проекти бе непълната документация, което говори, че много от кандидатите изобщо не са прочели правилника, коментира Даниела Гонкова. Тя обясни, че при желание авторите на отхвърлените проекти могат да кандидатстват с преработена документация и във втората сесия за финансиране.