Осигуряват превоз за хора с увреждания
Осигуряват превоз за хора с увреждания / netinfo

Графикът на движение на двата тролея в Плевен, адаптирани за инвалидни колички, ще бъде променен във връзка с провеждането на местните избори. Такова решение е взело ръководството на фирма “Тролейбусен транспорт”.

Тролеите, които се движат по линии 4 и 8 и по принцип не пътуват в неделния ден, днес ще се движат. Така ще бъде осигурена възможност на хората с увреждания от кварталите “Сторгозия” и “Дружба” да се придвижат до центъра и да упражнят правото си на глас.

8 от избирателните секции в Плевен ще бъдат адаптирани и ще осигурят достъп на хора с двигателни затруднения. Това са секциите в ДФСГ “Интелект”, в ОУ “Св. Климент Охридски”, СОУ “П. Яворов”, ОДЗ “Снежанка”, клубовете на улиците “Хемус” 4, “П. Цветков”, “Данаил Попов”2 и в Драматичен театър “Иван Радоев”. На тези места ще има рампи за достъп с инвалидни колички и съответния знак, че в секцията могат да гласуват хора с увреждания.

От местната управа осигуряват и специализиран транспорт за придвижването им до избирателните секции, като желаещите да се възползват от помощта на общината могат да подадат заявки за ползване на специализиран превоз и днес на тел. 881-204 или 881-297.