Още двама загинаха - заради хлъзгав път и неспазване на знака Стоп
Още двама загинаха - заради хлъзгав път и неспазване на знака Стоп / dariknews.archive

59-годишен мъж от гр.Пловдив почина на място при катастрофа край село Орешак. На 23 август, в 17:25 ч. на пътя село Орешак-град Априлци, лек автомобил „Фолксваген Голф" управляван от 59-годишна пловдивчанка, на хлъзгав и мокър път губи контрол над автомобила, навлиза в насрещната лента за движение и се удря в лек автомобил „Ланд Роувър", управляван от 53-годишен троянчанин.

В резултат на удара на място е починал пътник от „Фолксваген"-а на 59-години, който е съпруг на водачката. Пробата за алкохол на двамата водачи е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

От пресцентъра на ОД на МВР-Ловеч съобщиха още, че на 21 август 2015 г. около 9:00 часа на кръстовище между Първокласен път - I-3 и ул."Ратица" в град Ябланица, 92-годишен водач на  "ВАЗ 2107" не е спрял на знак "Стоп" и е ударен от тежкотоварен автомобил с влекач и ремарка, на който е отнел предимството.

В резултат на удара водачът на „Ваз"-а е откаран с тежки наранявания в луковитската болница, където малко по-късно е починал. По случая е образувано досъдебно производство.