Определят финалистите в националния конкурс Моите мечти
Определят финалистите в националния конкурс Моите мечти / netinfo

Заседания на Подборната комисия за излъчване на финалистите на първия Национален конкурс за забавна българска песен "Моите мечти" – Плевен 2007 са насрочени за днес и утре, съобщават организаторите от Община Плевен. Конкурсът е посветен на именития певец и композитор "Емил Димитров" и ще се проведе на 17 и 18 септември т.г. в Драматичния театър "Иван Радоев".

Идеята е да се популяризират нови български забавни песни и да се насърчават млади изпълнители. Според вече готовия регламент "Моите мечти" ще се ръководи от Организационен комитет и ще включва конкурс за нова българска забавна песен и конкурс за изпълнител. Максималното времетраене на отделните песни е до 4 мин. Подборът им, както и този на изпълнителите, е анонимен. Записите и клавирите се изпращат в запечатан плик, в който трябва да е поставен малък запечатан плик с данните на автора.

Петчленната подборна комисия се определя от Организационния комитет. В състава й ще влизат изтъкнати български композитори и специалисти в областта на забавния жанр, сред които Кирил Ампов. Допуснатите песни и изпълнители и в двете категории не могат да бъдат повече от десет. Подборната комисия ще публикува резултатите в сайта на Община Плевен, а допуснатите участници ще бъдат уведомени до края на м. август.

Финалният кръг – на 17 и 18 септември, ще бъде концерт спектакъл с публика и жури, чийто състав също се определя от Организационния комитет. Първата награда в конкурса за нова българска забавна песен е 400 лв., а в конкурса за изпълнител – 300 лв.

Специалната награда "Емил Димитров" на Община Плевен за песен е 600 лв., за солово изпълнение – 200 лв., за дуетно изпълнение – 300 лв. Предвижда се и награда на публиката.

Началото на заседанието на подборната комисия е в 10:00 часа днес в Актова зала на Общината.