Определиха състава на РИК Плевен
Определиха състава на РИК Плевен / netinfo

Парламентарно представените партии и коалиции постигнаха споразумение за председател, заместник-председател и членове на Районна избирателна комисия Плевен. Това съобщават от пресцентъра на областната администрация. Консултациите се проведоха днес при областния управител Цветко Цветков. В изпълнение на нормативните разпоредби, е предложен двадесет и пет членен състав на РИК Плевен.

За председател на комисията е предложен Найден Петров Найденов от Коалиция за България, за зам.-председател - Петьо Василев от НДСВ, Ардухан Зечири от ДПС е предложен за секретар на Районната комисия. Членове на комисията са – от Коалиция за България - Маргарита Лазарова, Детелин Духленски, Стела Кръстева, Валентина Велина, Цонка Недкова, Милен Първанов, Иванка Петрова и Петя Симеонова. От квотата на ДПС членове на Районната комисия са Фани Ананиева, Телият Калчев, Ася Рангелова и Филиз Кючукова. Боряна Петракиева, Диляна Натова и  Маргарита Иванова са представителите от НДСВ, двама са представителите на ОДС - Марсел Мойсеев и Милка Цветанова, толкова са и от ПП „Атака” - Николинка Добрева и Денчо Христов.

Останалите партии имат по един член в комисията – това са Камен Ценов от ДСБ,  Борислав Блажев от Движение „Напред” и Румен Цачев от ПП „ГЕРБ”. На днешните консултации са избрани и седем резервни членове.