Оправят канализацията в Сторгозия
Оправят канализацията в Сторгозия / netinfo

Община Плевен започва изграждането на улична канализация по ул. “Тотлебен” в жк “Сторгозия” в участъка между ул. “Мрамор” и “Мъглиж”, информират от пресцентъра на институцията.

Дължината на канализацията е 120 м, а стойността на обекта възлиза на 50 668 лв. Целта на проекта е да осигури отвеждането на битовите отпадъчни води от прилежащите имоти, които в момента са със септични ями. С реализацията му ще се поемат и повърхностните води, стичащи се по наклонения терен към натоварения с трафик бул. “Сторгозия”, ще се предотврати рискът от наводняване на сутеренните етажи на започналото ново строителство в близост. С премахването на септичните ями ще се подобри и екологичната обстановка.

Изграждане на улична канализация започва и на ул. “Кръстец” в западна част на Плевен, до жк. “Сторгозия”. Поради високи подпочвени води септичните ями на сградите там често се пълнят. За решаване на проблема е предвидено да се изгради 172 м канализация и да се подмени 112 м от амортизирания уличен водопровод. Целият обект е на стойност 69 759 лв.

Новата канализация ще е от смесен тип. Тя ще поема битовите отпадъчни води от прилежащите имоти и повърхностните води – от покриви, настилки и хигиенни мероприятия.