ОИЦ - Плевен  събра предпразнично медии и партньори
ОИЦ - Плевен събра предпразнично медии и партньори / archiv.DarikNews

На 23-ти май в навечерието на най-българския празник 24 май - Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, в конферентната зала на ОИЦ - Плевен се събраха журналисти и представители на културни и просветни институции .

Йонка Янакиева - управител на Центъра запозна присъстващите със свършеното през изминалата част от годината. ОИЦ - Плевен проведе 8 информационни събития с общо около 300 посетители, като постигнатия процент на удовлетвореност от страна на участниците в събитията е 95%. На място офисът е бил посетен от около 600 потенциални бенефициенти, които са потърсили информация относно възможностите за финансиране на свои идеи и дейности чрез Структурните и Кохеионния фонд на ЕС. Издадени са 5 броя на месечния информационен бюлетин, подготвян от екипа на ОИЦ - Плевен, който е 15 пореден брой от 1 февруари 2012 г.

ОИЦ  Плевен  събра предпразнично медии и партньори
netinfo

В дейността си, ОИЦ - Плевен работи в партньорство с различни институции- община Плевен, Европа директно - Враца, посолството на Германия в България, Агенция по заетостта - Ловеч, читалища от областта, Областна управа - Плевен, Плевенски обществен фонд „Читалища" и банковите институции, опериращи с финансовия инструмент Jeremie (Съвместни европейски ресурси за микро, малки и средни предприятия). Реализираха се разнообразни инициативи за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България, в които се включиха представители от всички целеви групи.

ОИЦ  Плевен  събра предпразнично медии и партньори
netinfo

По данни от ИСУН - Информационна система за управление и налюдение, в момента за област Плевен има регистрирани 43 договора за изпълнение на проекти по Оперативните програми с 28 бенефициенти - това са общини, НПО и представители на бизнеса. Договорите са на обща стойност 118 702 455 лева. За 2013 година има 7 регистрирани договора със 7 бенефициенти. Това са проекти по ОП РЧР по процедура „Насърчаване на стартирането на проекти за развитие на самостоятелна стопанска дейност" Компонент 1 и общата им стойност е 138 839лева.

От ОИЦ-Плевен информираха още, че актуалните възможности за финансиране със средства по Оперативните програми са насочени към бизнеса по процедура „Внедряване на иновации в предприятията" по ОП „Конкурентоспособност" с краен срок - 10.07.2013г.