ОИЦ домакинства дейности по проект на НЧЛИК-1959
ОИЦ домакинства дейности по проект на НЧЛИК-1959 / archive.dariknews

ОИЦ - Плевен стана домакин на част от дейностите по проект „Обучение на модератори за осъществяване на посредничество при реализация на активни мерки за пълно обхващане и образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства в Община Плевен", реализиран от Народно читалище „ЛИК 1959".

Проектът се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" - „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства". Целта на проекта е „Подобряване на предоставяните услуги за ученици от ромски произход в системата на образованието на територията на Община Плевен за постигане по-високо качество на подготовка в основна училищна степен".

В него са включени 6 училища от община Плевен: ОУ „О. Паисий", с. Опанец; ОУ „А. Страшимиров", с. Бохот; ОУ „ Хр. Ботев" с. Николаево; ОУ „В. Левски", с. Беглеж; ОУ „Д-р П. Берон", Плевен и ОУ „Н. Й. Вапцаров", Плевен. Партньори на читалището са Община Плевен, ОУ „Д-р П. Берон", Плевен и Младежки образователен център, Плевен.

Съвместната дейност с ОИЦ - Плевен даде възможност учители от целевата група да получат информация за услугите, които предоставя Центърът, за да бъдат полезни на своите ученици при провеждане на СИП-овете „Европейски хоризонти", които са съществена част от дейностите по проекта.
Йонка Янакиева - Управител на ОИЦ - Плевен разказа за реализираните до сега дейности, за постиженията на България през изтичащия програмен период, за основните параметри на предстоящия програмен период 2014 - 2020г., както и за възможностите, които имат посетителите за повишаване на своята информираност. Участниците се запознаха и с дейността на Център „Европа Директно", представена от неговия директор Даниела Димитрова.