ОД МВР-Ловеч приема сигнали от граждани за нарушители на ЗДП
ОД МВР-Ловеч приема сигнали от граждани за нарушители на ЗДП / dariknews.archive

На електронен адрес lovech@mvr.bg може да се подават сигнали за допуснати нарушения на Закона за движение по пътищата/ЗДП/.

По повод големия обществен отзвук, зачестилите в страната тежки пътни инциденти, нетърпимостта към нарушителите на Закона за движение по пътищата и желанието на гражданите да съдействат на полицията за ограничаване на пътния травматизъм, в МВР е създадена организация за приемане на сигнали и своевременното им отработване.

В ОДМВР Ловеч гражданите могат да подават сигнали, да изпращат снимков или видео материал за нарушения на Закона за движение по пътищата и да дават предложения на електронния адрес на областната дирекция - lovech@mvr.bg.

При получаване или приемане на снимков или видео материал, касаещ нарушение на Закона за движение по пътищата, подателят задължително ще се призовава, като свидетел в образуваното административно-наказателно производство. Полезна информация за органите на реда е и конкретизирането на датата, часа и мястото на установеното нарушение, регистрационния номер на автомобила, а също и телефонен номер за обратна връзка с подателя на сигнала.

Сигнали за нарушения на Закона за движение по пътищата може да се подават и на тел.112