Обвиниха кмета на Левски в длъжностни престъпления
Обвиниха кмета на Левски в длъжностни престъпления / netinfo
Кметът на Община Левски – Георги Караджов, е обвинен в длъжностни престъпления, съобщават от сайта на Окръжна прокуратура Плевен. В събирането на информация по случая са участвали служители на Районна прокуратура Левски и ТД на ДАНС Плевен.

Срещу Караджов е образувано досъдебно производство с постановление на районен прокурор Рени Кирилова. Според обвинението, престъпленията са извършение през 2005 годинав качеството му на кмет на община Левски.

Караджов е обвинен в подбудителство към съставяне на официални документи от длъжностни лица - служители на Община Левски, в които са удостоверени неверни обстоятелства по повод извършени ремонтни дейности през 2005 година, по които възложител е същата община. Максималното наказание, което предвижда законът за обвиненията срещу Георги Караджов, е до 15 години лишаване от свобода.

Повдигнати са и обвинения на двама служители на Община Левски за извършени престъпления – съставяне на документи с невярно съдържание. По отношение на обвиняемите лица са взети мерки за неотклонение – “Подписка“.

Потърсен за коментар, Караджов заяви пред Дарик: “Обвинението си е обвинение, присвояване няма”.