Oбсъждат резултатите от процеса на деинституционализация
Oбсъждат резултатите от процеса на деинституционализация / dariknews.bg

Работна среща на тема: „Координация на процеса деинституционализация" ще се състои на 30 октомври - вторник от 10:00 часа в зала „Плевен" на Областната администрация. Срещата се провежда по инициатива и с участието на Валентина Симеонова - заместник-министър на Министерството на труда и социалната политика и Калин Каменов - председател на Държавна агенция за закрила на детето.

На срещата ще се представят резултатите към момента по проектите от Плана за действие в областта, подкрепящи основните цели, заложени в Националната стратегия „Визия за деинституционализацията на децата в Република България" и насочени към деинституционализацията на домовете за деца, финансирани от Европейския съюз.

Поканени за участие са всички координатори и екипи на местно ниво, назначени за реализирането на проектите, както и представители на местните власти и структури по въпросите за деинституционализация, които ще участват в дискусията за трудностите и проблемите, в рамките на процеса по закриване на специализираните институции.