Обсъждат публично-частно партньорство в сферата на транспорта
Обсъждат публично-частно партньорство в сферата на транспорта / netinfo
Възможностите за партньорство между Община Плевен и частната компания ЕГГЕД България в сферата на публичния транспорт са обсъдени на официална среща днес. Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация. Експертите от общината са били запознати с ключова информация за групата ЕГГЕД, както и с конкретни параметри по инвестициите и бизнес развитието на компанията в България и Полша.

Изпълнителният директор на ЕГГЕД България Тодор Николов е представил пред екипа на общината възможни варианти за сътрудничество и предимствата на публично-частното партньорство.

Идеята е община Плевен да запази контрола си върху компанията и да взима участие във всички важни решения относно новото дружество, а ЕГГЕД България да инвестира в подобряване на услугата (т.е. закупуване на нови транспортни средства, прилагане на утвърдени управленски практики и др.) и да се фокусира върху ежедневния мениджмънт.

Предложението на компанията е обсъдено с ръководството на двете общински дружества – „Тролейбусен транспорт” ЕООД и „Автобусни превози” АД. Следвайки приоритетите на общината, ЕГГЕД ще участва в бъдещия конкурс за приватизация на “Автобусни превози” АД, за който вече текат процедурите по оценка и анализ и ще бъде обявен до два месеца.

ЕГГЕД ще внесе писмо за намерение във връзка с другото общинско дружество - „Тролейбусен транспорт ЕООД “, в което ще бъдат предложени конкретни модели за сътрудничество с общината и размерът на бъдещите инвестиции.