Обсъждат неотложни мерки за подобряване на бизнес средата
Обсъждат неотложни мерки за подобряване на бизнес средата / archive.dariknews

На 26 юли 2013 г. - петък в зала „Плевен" в сградата на Областна администрация ще се проведе работна среща във връзка с изпълнението на Програмата на правителството за най-неотложни мерки за подобряване на бизнес средата. За участие в нея са поканени кметовете на общините от Плевенска област, председателите на общински съвети, ръководителите на териториалните звена на централните органи на изпълнителната власт. От пресцентъра на Областна администрация - Плевен уточниха, че началото на срещата е в 10:00. часа.

Темата за облекчаване на регулаторните режими в страната е била сред коментираните по време на срещата на областните управители с министър-председателя Пламен Орешарски миналата седмица. Предложенията за промени трябва да включват административните услуги, предоставяни от областната администрация, общините, териториалните звена на централните органи на изпълнителната власт, както и органи и организации, предоставящи обществени услуги. Целта е да се премахнат регулаторните режими, които пречат на предприемачеството и икономическия растеж, както и такива, за които липсва законово основание.

Облекчаване на процедурите може да се постигне чрез намаляване на документацията, на срока за предоставяне на услугите, корекция в цените, опростяване на процедурите по предоставяне на услугата, подобряване на последващия контрол, увеличение в срока на валидност на издадените лицензи и решения, намаляване на задълженията за информиране, унифициране на услугите.

След като бъдат обсъдени и обобщени, мерките ще бъдат предоставени на заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева.