Обсъдиха приоритетите в Плевенско на Областен съвет на БСП
Обсъдиха приоритетите в Плевенско на Областен съвет на БСП / netinfo

Четири са основните приоритети, около реализирането на които са се обединили членовете на структурите на БСП в област Плевен. Това са завършването на АЕЦ Белене, ферибота Никопол - Турну Мъгуреле, разработването и експлоатацията на газовото находище в Девенци и промяната на статута на военновъздушното училище в Долна Митрополия в самостоятелен университет. Това съобщи на пресконференция днес Николай Малинов, член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, който отговаря за Плевенски регион.

Решенията за това са взети по време на проведеното заседание на Областния съвет на БСП Плевен и са очертани като национални приоритети. Що се отнася до проблемите по места, те са групирани по няколко линии, каза още Николай Малинов. Като пример той даде отказът на полицията да охранява спортни и други срещи в малките населени места, което възпрепятства нормалното провеждане на масови мероприятия. Поставени са и конкретните проблеми с болниците, които концентрират лечението в големите градове и обезлюдяват малките.

На областния съвет на БСП днес са обсъдени и организационните задачи, които си поставя партията предвид предстоящите избори за местна власт и президент, допълни Николай Малинов.