Обсъдиха армейски проблеми на работна среща
Обсъдиха армейски проблеми на работна среща / netinfo

Работна среща по армейски проблеми, към които пряко или косвено имат отношение общински и държавни институции се състоя във Военния клуб в Плевен. Това информира Валя Минкова, старши експерт на клуба.

В срещата, под ръководството на зам.- кмета на Община Плевен д-р Валентин Матеев, са участвали д-р Цветан Костов, ангажиран със здравеопазване и социални дейности, Латинка Желева, главен експерт по социални дейности, Пепа Каракашева – началник отдел “Посреднически услуги“ в Бюрото по труда, началникът на Регионалния военен сектор майор Алексей Царков, началникът на Военния отдел Станислав Богалински и представителите на Военния клуб.

Тази година ще се окаже кризисна за не малко военнослужещи, които по силата на структурните промени в българската армия ще трябва да се адаптират в гражданското общество. В тази връзка д-р Матеев е защитил тезата на Общината, че висококвалифицираните армейски кадри трябва да продължат подобаващо професионалната си реализация и местните институции ще подпомагат този процес, който е сред приоритетните за общината.

Община Плевен е сред номинираните в кампанията “Работодатели - партньори на Министерство на отбраната“ заедно с фирми и обучаващи организации, подпомагащи процеса на социална адаптация на излизащи от армията военнослужещи през изтеклата година.