Обстановката в Плевенско след снега
Обстановката в Плевенско след снега / netinfo

Усложнена е обстановката в Плевенска област след падналия сняг. В град Плевен има множество нападали откършени от тежкия мокър сняг клони, има скъсани жици, пътищата в кварталите са трудно проходими, а общественият транспорт е нередовен, показа репортерска проверка на Дарик. В направлението към крайдунавския град има нападали няколко дървета на пътя, които се отстраняват от екипи на Гражданска защита, каза за Дарик шефът на плевенската дирекция инж. Георги Линков. Той допълни, че на много места в града и в селищата в областта няма ток. 

Снежната покривка в Плевенско на места достига до 50 см и продължава да вали, което създава множество проблеми с почистването на пътищата, съобщи инж. Любомир Станчев от Областно Пътно управление. Организира се временно спиране на движението по главния път София – Плевен при Радомирци, за да бъде разчистена лентата в стръмнината на Хумата.

Ще бъде спряно временно движението и в района на селата Обнова, Българене и Опанец в направлението Русе - София. Има затруднения и в останалите пътища в областта. По тази причина предстои групиране на наличната техника за почистване и на тези участъци. За момента са проходими второкласните пътища Плевен – Ловеч и Плевен – Никопол, където е изпратена техника за подобряване на състоянието на пътя. Затруднено е движението по  пътя от Белене до село Лозица. Ще бъде затворен пътят от село Любеново куъм Никопол, където снегът е много дълбок.

Техниката, с която разполага Областно пътно управление, не успява да се справи с тежката метеорологична обстановка, затова се налага прегрупиране, подчерта инж. Станчев и призова хората да бъдат търпеливи и да избягват пътувания.

Подробности чуйте от инж. Линков в звуковия файл.